2010-03-15 15:23:37• hírek • Tóth Klarissz

Watsu terápia

A stresszel telített mindennapok túlélése-, és egészségük megőrzése érdekében sokan speciális lazítási módszerrel igyekeznek magukat formában tartani.

Egyénileg mindenki más és más módszert részesít előnyben, szerencsére megannyi lehetőség közül válogathatunk: masszás, jóga, pilates torna, aquagym stb. Térségünkben sajnos még nincs rá lehetőség, de Románia számos üdülőhelyén - többek között a Fekete Tenger néhány szállodájában - Watsu terápiás módszert is alkalmaznak. A Watsu egy speciális, vízben folytatott kezelés, amit „lebegő masszásnak" is neveznek. A szakemberek teljes körű terápiás módszernek tekintik, amit betegeknek és különböző betegségek megelőzéseként egészséges pácienseknek egyaránt ajánlanak.

Azok, akik az alternatív kezelési módszerek világában többé-kevésbé jártasak és tisztában vannak a meridiánok valamint a Shiatsu jelentésével, minden bizonnyal a Watsu módszerével is könnyen megbarátkoznak. A terápia kiötlője az amerikai Harold Dull, aki a 80-as években rájött arra, hogy a Shiatsuban alkalmazott nyújtások és az energiablokkok feloldása, meleg vízben hatékonyabban fejtik ki hatásukat. A kezelés alkalmával a terapeuta 35-37 fokos medencében, karjában tartja a pácienst, akit speciális mozdulatokkal ellazít, miközben Shiatsu masszázsban részesít, ezt követően gyengéd érintésekkel megemel, majd elringat, előidézve ezzel a teljes ellazultság állapotát. A gyakorlatsor a lebegéstől, az úsztatásig, a nyújtástól vagyis a stretchingtől a ringatásig, egy-egy táncmozdulathoz hasonlóan szinte mindent magába foglal. A Watsu tökéletesen ötvözi a víz gyógyhatásait a Zen Shiatsuval, ami a chi pontok víz alatt történő masszírozását jelenti. A kezelés időtartama a páciens egészségi állapotának függvényében változik.


A Watsu számos pszichés eredetű probléma orvoslására is hatásos

A Watsu számos pszichés eredetű probléma orvoslására is hatásos


Jótékony hatásai:

Mentális és fizikai relaxálás

Stresszoldás, hiperaktivitás, immunrendszererősítés, vázizomlazítás

Mozgásszeri problémák esetén : testtartás javítás, hátgerinc mobilitás fejlesztés, az ízületek mozgékonyságának regenerálása

A Watsu ugyanakkor számos pszichés eredetű probléma orvoslására is hatásos: depresszióra, szorongáscsökkentésre, álmatlanságra, az évek során elraktározódott traumák és gátlások oldására, mivel nyugodt tudatállapotot idéz elő. A módszernek nincsenek mellékhatásai, kizárólag magas láz, különböző fertőző betegségek valamint keringési zavarok esetén ellenjavallott. 0-100 éves korig bárkinek ajánlott!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: